AMKA Avvantura Mediteranska Kreativna Akademija

AMKA počinje !

AMKA počinje !

admin

March 20th, 2014

0 Comments

AMKA - 

Avvantura Mediteranska Kreativna Akademija  

Filmski redatelj i osnivač Avvantura Festivala Zadar (Filmindustryevent Filmforum Zadar) Sergej Stanojkovski u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, i Studentskim Zborom Sveučilišta Zadar pokreću :

AMKA Avvantura Mediteranska Kreativna Akademija

Nakon prve hrvatske Online platforme “Nedjeljna Avvantura” na tportalu  http://avvantura.tportal.hr , AMKA je sljedeći u nizu projekata koji pokreće “Avvantura Festival Zadar”.

AMKA je most između studenata, mladih i sektora kulture, kreativne industrije, filma, kina, televizije, glazbe, književnosti, dramske umjetnosti i drugih povezanih grana kulture, umjetnosti i kreativne industrije, koje će se predstavljati kroz pojedine talente. 

Cilj AMKA-e je razvoj interesa kod publike, studenata i mladih, za pristup i poboljšanje pristupa europskim audiovizualnim djelima putem promocije, događanja, razvoja filmske pismenosti kroz ciklus predavanja, radionica i filmski festival.

AMKA ima za cilj predstavljati i promicati raznolikost europskih audiovizualnih djela, autora i tema.

Aktivnosti u sklopu inicijative su usmjerene promicanju filmske pismenosti i bogaćenju znanja i zanimanja publike za europska audiovizualna djela, uključujući audiovizualno i kinematografsko nasljeđe, ponajprije kod mlade publike.

Projekt namjerava razviti mehanizme za bolju suradnju inicijativa vezanih uz filmsku pismenost u Europi, s ciljem poboljšanja učinkovitosti i europske dimenzije tih inicijativa.

Programiranje će se usredotočiti  na važne i uspješne domaće i europske filmove , te na njihove autore, s raznim aktivnostima.

Događanje ujedno namjerava, kao distribucijska platforma i promotivna aktivnost, stvarati word-of-mouth promociju filmova i autora.

Radi se o nizu radionica, okruglih stolova, seminara, projekcija i sličnih programa koji će se u kontinuitetu održavati i razvijati svaki tjedan.

Ovaj program namjerava pokrenuti redovito okupljanje zainteresiranih u razne grane kulture i kreativne industrije i poticati razvoj iste u Zadru.

AMKA počinje s predavanjem prof. Vlade Zrnića : 

Povijest izuma : Tehnološka percepcija filma

prikaz povijesnog razvoja pokretne slike od Niepcea do Mareya

Predavanje će održati zadarski akademski slikar Vlado Zrnić, prof., redovni predavač UAMS-a Umjetničke akademije u Splitu koji je izlagao na brojnim izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu. Član je DHFR-a http://dhfr.hr/ 

Od nagrada Prof. Vlade Zrnića izdvajamo :

1995. Specijalna nagrada na video festivalu Ostraniene Bauhaus, Njemačka

1997. Velika nagrada Dana hrvatskog filma, Zagreb, Hrvatska

2000. NCDO premium, IDFA, Amsterdam, Nizozemska

2001, Cinematograpy Award na festivalu NYIFVF, New York, USA

 

Gdje :

Studentski klub Božo Lerotić

Ruđera Boškovića 4b

23000 Zadar

 

Kada :

19:00 h, 21.03.2014, Petak

Sadržaji predavanja biti će po mogućnosti usklađivani s raznim kolegijima Sveučilišta u Zadru.

Projekt će u prvoj fazi trajati od 21.03.2014 do 21.06.2014 i odvijati se u prostorijama Kluba studenata Zadar. (Studentski klub Božo Lerotić”, Ruđera Boškovića 4b, 23000 Zadar)

Među predavačima su autori poput Ognjena Sviličića, Romana Simić Bodorožić, Vlatka Vorkapić, Branko Lustig, Dunja Ercegović, Sergej Stanojkovski, Danilo Šerbedžija, Dean Šoša, Werner Nekes, Hermann Vaske, Marija Milin, Mark Cousins i drugi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

Office Suppliers

Media Partners

Official Partners